Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

 

Készül az erdészeti üzemterv2009-07-16 14:51:17

A LIFE+ projekt keretében a Szabadság-sziget erdőiben a nem őshonos fajokkal borított részletek megújulnak: a nemesnyár, amerikai kőris, zöld juhar, akác helyére őshonos fafajok csemetéit ültetjük. Az erdészeti munkák azonban nem kezdődhetnek el ún. erdészeti üzemterv nélkül.

A 10 évente újraírandó üzemterv, az erdőgazdálkodónak a körzeti erdőterv érvényességi idején belül tervezett, az erdőgazdálkodó területére a körzeti erdőtervben előírt - közérdeket szolgáló - korlátokkal és kötelező feladatokkal összhangban álló erdőgazdálkodási tevékenységeit tartalmazza. A sziget erdészeti üzemtervének elkészítése a területen 2009-ben aktuális.
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság pécsi kirendeltségének munkatársai most folyamatosan járják a területet és a terepi adatfelvételt végzik.
A szakemberek megvizsgálják az erdők fajösszetételét, korát, egészségi állapotát, élőfakészletét, vizsgálják a terepen észlelhető változásokat, az erdőállományok terjeszkedését. A tervezésben részt vesz partnerünk, a terület kezelője, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

 

« Vissza a listához