Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

 

Kiss Ádám a halványfoltú küllő pártfogója2013-04-05 15:17:14

A WWF Magyarország Év Állata versenyében a halakat a halványfoltú küllő képviseli, Őt pedig a népszerű humorista, Kiss Ádám pártfogolja.

Fontosnak tartottuk, hogy a Szabadság-sziget élőlényei közül versenybe szálló állatokat egy-egy híresség „fogadja örökbe” és kampányoljon értük a versenyben. A halványfoltú küllő „nevelőapukája” a népszerű humorista, Kiss Ádám lett.  

Az első hallásra mindenképpen szokatlan nevű halványfoltú küllő „örökbefogadóját” megtalálni volt a legkönnyebb feladat, ugyanis azonnal Kiss Ádámra gondoltunk. Biztosak voltunk benne, hogy a stand up comedy egyik legnépszerűbb hazai alakja tökéletesen tud majd azonosulni a halványfoltú küllővel. Sokan gondolhatják, hogy az apró hal rögtön hendikeppel indul a versenyben, hiszen a vidra aranyos, a gólya szép, a küllő pedig, nos kicsi és furcsa nevű. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a vizesélőhelyeken minden faj egyformán fontos. A halványfoltú küllő a tápláléklánc kulcsfontosságú eleme, ő teszi teljessé a Szabadság-sziget biológiai sokféleségét, emellett pedig keresve se találhatna jobb pártfogót, mint az állatok védelme mellett elkötelezett Kiss Ádámot.

Szavazz Te is a halványfoltú küllőre!

 

Fotó: Kirschner Anna 

 

« Vissza a listához