Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

 

Akció A7 Lakossági fórumokon a projekt ismertetése és a lakosság bevonása2013-02-11 01:11:38

Három fórumot terveztünk a projekt ideje alatt.

Felelős: WWF

Az első 2010 március 17.én volt, nagyon nagy érdeklődéssel. Kb. 50 fő volt jelen különböző érdekcsoportok képviseletében, így horgászok, evezősök és turisztikában dolgozók is. Az első fórumon mindenki nagyon nyitott volt, örömüket fejezték ki a résztvevők a mellékág és a sziget megújulására vonatkozóan.
A második fórum 2010. szeptember 7-én volt. A téma a közeljövőben várható erdészeti munkák ismertetése volt, és felhívni a figyelmet arra, hogy a kivágandó fák a tájidegen fajok példányai, amik helyére itt őshonos erdőt fogunk telepíteni. Mintegy 35 fő volt jelen, akik megétették a favágás szükségességét. Érdeklődéssel kérdezték, a többi munkálat mikor kerül sorra.
A harmadik fórum közvetlenül a kotrás és a vízvezeték kiváltás előtt volt, 2012. július 4-én. Itt már sokkal kevesebben vettek részt, de ők örömmel üdvözölték a munkálatokat.

Mindhárom fórumon azt tapasztaltuk, hogy a mohácsiak nagyon kötődnek a mellékághoz és a szigethez, fontos nekik a sorsa és örömmel veszik az élőhelyrehabilitációt.

A fórumok Mohácson, a Városházán voltak.

Ez az akció lezárult.

 

« Vissza a listához