Szabadság-sziget.hu

wwf.hu szabadsag-sziget.hu

english magyar

Sajtófigyelés

Mentsd meg a Szigetet!

Szakmai információk

Akció D2 Média munka2013-02-11 01:24:41

A projekt időszakában számos alkalommal adtunk ki sajtóközleményt és több alkalommal szerveztünk médiaeseményt, ahol a média képviselői közelebbről is megismerhették a projektet, a dunai élőhelyek szerepét, a fenyegető tényezőket és a megoldási lehetőségeket. Két alkalommal volt helyszíni bejárás, ahol a terepen még a munkálatok ideje alatt is egész közelről lehetett megismerkedni a területtel és a projekttel, az ott zajló munkákkal és a végén az elért eredményekkel.

A projekt ideje alatt végzett médiatevékenységről és a megjelenésekről az összefoglaló lista is elkészült, kérésre elküldjük.

 

Bővebben »

Akció D3 Szakmai tapasztalatcsere2013-02-11 01:25:48

A projektet az öt év során több hazai és külföldi szakmai rendezvényen ismertettük, ahol elmondtuk a célját és eredményeit, valamint a Life támogatását. A 2013 novemberében megtartott projektzáró konferencián a Duna-medence öt országából érkeztek előadók és résztvevők, hogy a Duna menti mellékágak és árterek helyzetéről eszmét cseréljenek. Az elhangzott előadások a honlapról letölthetőek.

 

Bővebben »

Konferencia (D3 Akció)2013-10-18 15:37:19

A WWF Magyarország projektpartnereivel nemzetközi konferenciát tartott a „Közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek védelme a Béda-Karapancsa különleges természetvédelmi területen található Szabadság-szigeten és mellékágánál” című LIFE+ projekt keretében. A konferencia a most záruló LIFE projekt kapcsán lehetőséget nyújtott a szakmai tapasztalatcserére a Duna menti mellékágaknak és ártéri élőhelyeknek a jelenlegi természetvédelmi helyzetéről, a veszélyeztető tényezőkről, hasznosítási és kezelési, valamint élőhely-rehabilitációs lehetőségekről. Emellett más folyókat érintő, de a Dunára nézve is releváns eredmények is szóba kerültek.

 

Bővebben »

Akció D4 Aquarius tanösvény – a sziget peremén, a galériaerdő alatt2013-02-12 00:00:00

A tanösvény egy 5 táblából álló sor a sziget peremén. Mivel a mellékág vize sokkal csendesebb, ide helyeztük el a táblákat 2012 őszén.

 

Bővebben »

Akció D5 Rövidfilm készítése a projektről2013-02-11 01:28:56

A projekt folyamán filmet készítünk a projektről. Három film készül: egy fél órás dokumentumfilm, egy 7-8 perces rövidfilm és egy másfél perces klip.

 

Bővebben »

1 2 3 4 5